AOW gat

Frederik Juristen zijn de initiatiefnemers van het aanspannen van de rechtszaak tegen de Staat der Nederlanden inzake het AOW-gat. Deze is ontstaan na het KUNDUZ-akkoord. Waar de verschillende vakbonden aanvankelijk niets van zich lieten horen heeft Frederik Juristen wel de handschoen opgepakt. Zoals in de media en op de website van Stichting BeGAG vermeld is de rechtszaak tegen de Staat niet-ontvankelijk verklaard bij de burgelijke rechter. Deze is van mening dat de individuele gedupeerden zelf beroep kunnen instellen bij de bestuursrechter.

Frederik Juristen heeft hierop direct een zaak aanhangig gemaakt bij de bestuursrechter te Zutphen. Er is een tussenuitspraak gedaan die is in te zien op deze pagina.

De einduitspraak in deze zaak wordt zomer 2014 verwacht. Indien het resultaat positief is, hebben Frederik Juristen een sterk stuk juridisch gereedschap in handen waarmee aan vele andere AOW-gedupeerden hulp kan worden geboden.

De kosten voor een rechtszaak zullen wij berekenen op € 775,00 ex BTW. Dit tarief is tot stand gekomen doordat bij een positief resultaat de overheid de proceskosten tot een bepaald maximum zal vergoeden. In de meeste gevallen betekent dit dat het de gedupeerde niets zal kosten.